عدد جانکا خیلی خوب نشان می دهد که که یک چوب نسبت به فرو رفتی و فرسایش چه مقاومتی را از خود نشان می دهد.همچنین به طور غیر مستقیم نشان دهنده رفتار چوب نسبت به، میخ خوری، پیچ خوری،سمباده و برش است.
عددی که برای هر گونه درج می شود در واقع مقدار نیرویی است که نیاز است تا یک گلوله استیل به قطر 11.2 میلی متر تا نیمه در آن گونه چوب فرو کنند.واحد این نیرو نیوتون (N) است، این واحد می تواند در کشور ها مختلف باشد در نتیجه در صورتی که عدد جانکا را دید حتما توجه کنید که با چه واحدی درج شده است.رطوبت استاندارد نیز برای این تست 12 درصد است. چنانچه رطوبت دیگری باید باید درج شود. این تست همیشه بر روی چوب درون ( بخش سفت تر ساقه ) انجام می شود.
برای مثال عدد جانکا بلوط سفید آمریکایی 5990 N است. و برای پاک چوبه آمریکایی 19510 N . این یعنی چوب پاک چوبه حدودا سه برابر از بلوط سخت تر است! همچنین این عدد برای چوب نمدار 1800N است.
نام جانکا از دانشمند اتریشی آمریکایی گابریل جانکا مبدع آن گرفته شده است.او در 1864 میلادی به دنیا آمد و در 1932 از دنیا رفت.
مزایا تست جانکا
جانکا برای اولین بار توانست میزان مقاومت چوب ها را به صورت عددی عنوان کند.این عدد به ما کمک می کند تا بتوانیم به راحتی چوب را مقایسه کنیم و رفتار آن را حدس بزنیم. برای مثال بفهمیم چوبی که تا بحال با آن کار نکردیم برای کف پوش خانه مناسب است یا خیر.
معایب تست جانکا
چوب یک موجود زنده است که از سلول ها تشکیل می شود. در نتیجه محل و شرایط رشد در میزان سختی چوب نهایی بسیار دخیل می باشد. برای یگ گونه چوب شاید چندین رقم بسته به کشور رشد می تواند وجود داشته باشد، که سختی جانکا همه آنها موجود نیست و معمولا یک عدد جانکا برای رقم های مختلف استفاده می شود که اشتباست. همچنین عوامل دیگری مانند مسیر دوایر سالیانه ، سن و رطوبت در استفاده واقعی نسبت به این تست سنجیده نمی شوند. در نتیجه سختی جانکا بالا برای چوبی شاید تضمین کننده کارایی آن در دنیای واقعی نباشد.
نظرات کاربران